DEPREM AFETİNE HAZIR MIYIZ
Konferansa, Vali Ahmet Altıparmak, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Turan Eren, İlçe Kaymakamları ve belediye başkanları ,kurum müdürleri Konferansa odamızı temsilen Şube Başkanımız Sayın Ali İhsan TOSUN ve Şube Yazmanımız Sayın Engin ÇUKURCA katılım gösterdi.
Konferansta bir sunum yapan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye ve Japonya‘nın deprem bölgeleri olduğunu, buna bağlı olarak her iki ülkede devletin, yapıların standartlara göre yapılması için çeşitli yönetmelikler çıkardığını söyledi.
-Depremde alınacak tedbirler-
Basit şekilde alınacak tedbirlerle depremlerdeki hasarı en aza indirmenin mümkün olabileceğini anlatan Moriwaki, şöyle devam etti:
"Depreme hazırlıklı olabilmek adına yakın yerde suyun her zaman bulunması gerekir. Muhafazası kolay olan maddeleri bolca stoklamalıyız. Evimizde ve yaşadığımız alanda, uyurken düşse de zarar vermeyecek şekilde mobilyaların düzenlenmesi gerekir. Özellikle hayat üçgeni oluşturacak şekilde yapılacak düzenlemeler hayat kurtaracaktır."
Deprem anında sakin davranılması gerekildiğini vurgulayan Moriwaki, sarsıntı hissedildiğinde sağlam bir çalışma masası ya da yatak yanına yaslanmak gerektiğini söyledi. Depremin bitmesinin ardından çıkışları kargaşa yaratmayacak şekilde yapmanın önemine işaret eden Moriwaki, "Depremlerde paniklemeden, çıkabilecek yangınları önlemeliyiz. Tahliye tekniklerinin iyi bilinmesi gerekir. Televizyon ve radyohaberlerini dikkatle takip edip, aslı olmayan söylentilere aldırmamaya çalışalım. İtfaiye, emniyet ve ordu gibi kurumlardan gelen haberlere dikkat edelim" dedi.