(+90) 312 418 82 69

jfmo@jeofizik.org.tr
tmmobjfmo@hs01.kep.tr

Milli Müdafaa Caddesi NO:10/7

06650 Kızılay/ANKARA
MENU
ÇOMÜ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUAR AÇILIŞI TÖRENİ

ÇOMÜ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUAR AÇILIŞI TÖRENİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi ve Yeraltı Aramacılık Bilimsel Araştırma Kuruluşu Başkanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan‘ın bağışlarıyla Jeofizik Mühendisliği Bölümü‘nde oluşturulan Uygulamalı Jeofizik (Elektrik-Elektromanyetik Yöntemler), Yer-Yapı Jeofiziği ve Sismoloji-Sismik Araştırmalar Laboratuarları, ÇOMÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu‘nda 20/04/2011 tarihinde yapılan törenle hizmete girdi.

İstiklal Marşı‘nın okunması ve Grup Fuzuli‘nin müzik dinletisinin ardından başlayan programda sırasıyla Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner birer konuşma yaptı.

Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, "Bugün bizim için heyecan verici bir gün. Bir bölümün kurulması, yürürlüğe girmesi ve onun tam oturması oldukça zaman alıcı bir süreç. Özellikle uygulamalı disiplinlerde bunun çok daha maliyetli olduğunu ve uzun yıllara yayıldığını biliyoruz. Geçtiğimiz aralık ayında bölümümüzün 10. yılını kutladık ve geldiğimiz noktadan geriye dönüp baktığımızda önemli bir yol kat ettiğimizi gördük. Ancak tabiî ki eksikliklerimiz vardı. Bu eksiklikleri gidermek için bir on yıl hatta yirmi yıl gerekebilirdi, ta ki Ahmet hocam bana bir gün telefonda ben şirketimi kapattım aygıtları size vermek istiyorum diyene kadar. Bu tekliften sonra önemli bir sürece girmiş olduk. Çünkü önümüzde katetmemiz gereken on yıl belki de yirmi yıl aşılmış oldu. Bu anlamda bize zaman kazandırdığınız için ve değerli katkınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize önemli bir fırsat vermiş oldunuz çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise bugünün çok heyecanlı bir gün olduğunu ve sürekli görmeyi arzu ettikleri bir günü yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan‘ın ÇOMÜ‘ye yaptığı bağış hakkında bilgi veren Prof. Dr. Orhan Tatar, yapılan bağışın çok değerli ve anlamlı olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Çanakkale‘ye geldiğimde daha iyi anladım ki çok doğru bir iş yapmışım. Ben hep İstanbul Teknik Üniversitesi‘nde eğitim verdim. Ancak tüm Türkiye‘yi kucaklıyorum ve ben Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi‘nin de öğretim üyesiyim. Bu aletler benim değil Türkiye Cumhuriyeti halkınındır. Bugün için çok coşkuluyum, adeta Çanakkale‘de yeniden doğdum" şeklinde konuştu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise bugün için çok onurlu olduklarını belirterek, bu tür bağışlar almanın bir yönüyle referans olduğunu ve yeni bağışlar için davetiye teşkil edeceğini ifade etti. Rektör, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ahmet Ercan hoca bu bağışıyla birkaç işi birden yaptı. Birincisi bu üniversitede bilim heyecanının hareketlenmesinde, beslenmesinde çok önemli bir rol oynamış oldu. Çünkü bilim insanlarının işini yapabilmesine katkı sağlamış oldu. İkincisi bağışçılık ruhu, hayırseverlik ruhu malasef ki bizim şehrimizde biraz daha zayıf. Ülkemizde de istenilen düzeyde değil. Çok hayırsever olarak görüyoruz kendimizi ama bu işi batıda çok daha iyi ve çok daha kurumsal yapıyorlar. Batıda kalkınmış üniversitelerin gelir kaynakları içerisinde devletten aldıkları hisse kadar, bazen bu hissenin de çok ötesinde hayırseverlerin katkısı vardır. Çünkü başka türlü bu kurumları ayakta tutmak mümkün değildir. Ayrıca hayır yapan insan için de isminin yaşatılması adına da çok önemli bir araçtır bu. Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan‘ın ismi de sonsuza kadar yaşayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan‘a teşekkür belgesini ve plaketini ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner takdim etti. Dekan Prof. Dr. Orhan Tatar da günün anısına Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan‘a bir hediye verdi.

Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan ile ÇOMÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığı arasında imzalanan protokolle, Profesör Ercan‘a ait ve mali değeri 700.000 TL‘yi bulan 35 adet jeofizik aygıt Jeofizik Mühendisliği Bölümü‘ne verildi. Söz konusu aygıtlar Mühendislik Mimarlık Fakültesi‘nde oluşturulan 3 ayrı laboratuarda hem lisans-lisansüstü öğrencilerinin, hem de araştırma faaliyetlerinde bulunan öğretim elemanlarının kullanımına sunuldu.

Okunma Sayısı: 1150