(+90) 312 418 82 69

jfmo@jeofizik.org.tr

Milli Müdafaa Caddesi NO:10/7

06650 Kızılay/ANKARA
MENU
ACI KAYBIMIZ ADNAN GÜL (1934-2011)

ACI KAYBIMIZ ADNAN GÜL (1934-2011)

Prof. Dr. Uğur Kaynak‘ın Adnan Gül için yazdığı yazı; 

Özellikle ailesi, o acımasız hastalığı yenebilmesi için bütün olanakları denedi. Ellerinden gelenlerin en iyisini yaptılar. Olmadı. Sağ olsunlar.

Biz arkadaşları, onu yalnız bırakmamaya ve ona yaşama sevinci vermeğe çalıştık. Olmadı. Gözümüzün önünde eriyip gitti. Ah sevgili Candan Erçetin. O tek gerçeği suratımıza çarpmasan olmaz mıydı? "Dünya‘da Ölümden Başkası Yalan"

Aradan bir gün geçmeden böyle bir yazı yazmaya kalkınca, olayın duygusal taraflarının ağır basacağını siz de takdir edersiniz.

Sevgili Serhat Tomur der ki, "Ömrünün son günlerinde kendisine üç hedef seçmişti. Bunlar, Yazmakta olduğu kitabını tamamlamak, Bağlama çalmayı öğrenmek ve Dinsel bilgilerini geliştirmek idi." Maslektaşımız Serhat Tomur‘un, Adnan Gül için yazdığı bir şiir üzerine, ondan aldığı bir e-posta, birinci elden bilgiler içermekte olup izleyen paragrafta sunulmuştur: 7/12/2010

Sevgili Serhat,

Hazırladığın, benimle ilgili yazıya çok teşekkür ederim. Ancak meslektaşlar arasında yanlış anlaşılmasını istemem. Bana yazdıklarından bazı yanlışlıklar olduğunu sanıyorum. Onun için Jeofizik dergisinin (Bülten) 50 yıl sayısında; 50-51 veya 51-52 olabilir, benimle yapılmış bir söyleşi var. Onu okuyup bazı düzeltmeler yapabilirsin. 1969-1974 arasında Türkiye Jeofizikçiler Derneği Başkanlığını yaptım. Ondan sonra yurt dışında olduğumdan ve İstanbul‘a taşındığımdan bu konuda uğraşılarım olamadı. Oda kurulduktan sonra Marmara bölgesi başkanlığını bir yıl yapıp bıraktım. Oda genel başkanı Sayın Mehmet Ateş özellikle benim Marmara bölgesi başkanlığını üstlenmemi istemişti. Reddedemezdim. Adnan Gül

Onun yaşantısında hep "ilk‘ler" yer almıştı. İlk Mezunlar arasında yer almıştı. İlk Özel Jeofizik Şirketinin kurucusuydu. (Bu şirket her yıl çok sayıda stajyer almakla tanınırdı). Yurt dışından iş alan ilk jeofizik serbest meslek erbabı idi. Yurt dışı anılarının en önemlileri ise Fizan çöllerindeki hız rekoru kıran çalışmaları ve bir Amerikalı Jeofizikçiyi bilgisiyle mat etmesi idi. Ruh‘u Şad olsun.

Prof. Dr. Uğur KAYNAK
07.10.2011

Okunma Sayısı: 130