(+90) 312 418 82 69

jfmo@jeofizik.org.tr

Milli Müdafaa Caddesi NO:10/7

06650 Kızılay/ANKARA
MENU

“EMPERYALİST GÜÇLER TARAFINDAN TEZGÂHLANAN TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden İsrail güçlerinin yaptığı Gazze vahşeti ile son olarak ta, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze‘ye insani yardım malzemesi götüren gemilere yapılan vicdansız saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Kendilerini medeni olarak dünyaya tanıtan batılı ve okyanus ötesi devletlerin ayrıca sivil toplum kuruluşların ve Birleşmiş Milletlerin bu olaya seyirci kalması kabul edilemez.

Ortadoğu‘da barış ancak halkların kardeşçe yaşaması ile sağlanabilir. Bunun için İsrail‘in tüm insani değerleri yok sayan davranışları sergilemesinin önüne ancak medeni dünyanın terör ve insanlık dışı davranışlara karşı durması ile mümkün olacaktır.

Emperyalist devletlerin çıkarlarına hizmet eden bu tür terörist eylemler, yüz yıllardır bu topraklarda barış içinde yaşamış halkların, barış ve kardeşçe yaşamasına vurulan bir darbedir.

Filistin‘e insani yardım götüren gemilerde öldürülen vatandaşlarımıza ve son günlerde ülkemizde tırmandırılmaya çalışılan terör olayları nedeniyle şehit düşen askerlerimize Allah‘tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Terör ve şiddetle hiçbir zaman bir yere varılamayacaktır.

Milletimiz buna asla müsaade etmeyecektir.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası
XIII. Dönem Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 829